Tarjolla osakkuus/partnerius korkeatasoisessa elintarvike- ja lahjaesinemyymäläliiketoiminnassa Suomessa

Suomen pääkaupungissa Helsingissä toimii suomalainen osakeyhtiö, joka harjoittaa korkeatasoisten elintarvikkeiden ja lahjaesineiden myyntiä. Tuotteet valmistetaan Suomen, Ruotsin, Norjan ja Luoteis-Venäjän pohjoisilla alueilla ja ne myydään omalla, upealla tuotebrändillä. Yhtiön myymälä sijaitsee erinomaisella, keskeisellä liikepaikalla, joka on yksi Helsingin parhaista, jos ei jopa se paras tämän tyyppiselle liiketoiminnalle. Normaaliaikana, eli ennen koronaepidemiaa, tällä liikepaikalla vieraili vuosittain noin miljoona kävijää, joista valtaosa ulkomaalaisia turisteja.

Yhtiön myymälä avattiin syksyllä 2021, jolloin matkustusrajoitukset olivat edelleen voimassa. Koronaepidemian hellittämisen jälkeen kevätkesällä 2022 on myynti kehittynyt erinomaisesti. Vierailijamäärät liiketilassa ovat vähitellen palaamassa normaalille tasolle. Yhtiön tuotevalikoimaa kehitetään jatkuvasti edelleen siten, että panostamme parhaiten myyviin tuotteisiin ja näin luodaan tilaa uusille, potentiaalisille tuotteille. Tällä hetkellä myyntiä kertyy n. 15 000 euroa kuukaudessa. Liike toimii omalla brändillä ja liikkeen ulkonäkö ja toimintamalli on konseptoitu siten, että se on monistettavissa muuallekin.

Haluamme nyt laajentaa tätä liiketoimintaa ja suunnittelemme muutamien samalla konseptilla toimivien myymälöiden perustamista – mahdollisesti franchising-konseptilla – muualle Suomeen sellaisiin paikkoihin, joissa on käy paljon matkailijoita. Näin saamme kasvatettua myyntiä ja ostovolyymejä, jolloin toiminnan kannattavuus paranee yhteismarkkinoinnin ja kasvaneen liikevaihdon sekä alentuneiden hankintakustannusten kuten ostohintojen ja kuljetuskustannusten ansiosta.

Etsimme nyt aktiivista ja vahvan talouden omaavaa partneria tämän seuraavan, jännittävän kehittämisaskeleen toteuttamiseen kanssamme. Tämä liiketoiminta soveltuisi erinomaisesti perheyrittäjille. Tämän osakkuuden perusteella ulkomaalaisella partnerilla voisi olla hyvät mahdollisuudet saada oleskelulupa Suomeen. Liiketoiminnan nykyiset omistajat voivat olla valmiita siihen, että vastuu liiketoiminnan kehittämisestä siirtyy uudelle sijoittajapartnerille erikseen sovittavalla aikataululla.

Kiinnostuitteko? Ottakaa siinä tapauksessa yhteyttä Senior Advisor Ari Huhtalaan, puh. +358 40 0691 449, e-mail: ari.huhtala@nordconsult.fiwww.nordguide.fi