YRITYKSEN VELKASANEERAUS – Olisiko tässä reaalinen mahdollisuus tervehdyttää myös teidän yrityksenne?

Onko sinänsä kannattavalla yrityksellänne ylivoimaisia maksuongelmia koronaepidemian, suuren luottotappion tai jonkun muun enemmän tai vähemmän objektiivisen syyn vuoksi? Suomessa on mahdollisuus tervehdyttää elinkelpoinen yritystoiminta hakeutumalla käräjäoikeudessa yrityksen velkasaneerausmenettelyyn. Oikeus voi hakemuksen perusteella päättää, että elinkelpoinen yrityksenne pääsee velkasaneeraukseen, jossa vakuudettomia, jopa jo erääntyneitä velkoja leikataan osittain ja jossa lopuille vakuudettomille veloille määrätään pitkä maksuaika. Velkasaneerausmenettelyyn hakeutuminen vaatii jonkun verran työtä eikä käräjäoikeuden nimeämän velkasaneeraajan työ ole aivan halpaa. Sen vuoksi ei tämä menettely ole ratkaisu aivan pienille yrityksille. Nyrkkisääntönä voisi pitää, että vakuudettomien velkojen määrä tulisi olla ainakin 200 000 euroa, jotta tähän menettelyyn hakeutuminen olisi taloudellisesti mielekästä.

Mikäli näette, että velkasaneerausmenettely voisi mahdollisesti soveltua yrityksellenne, niin ottakaa yhteyttä asiantuntijaamme. Hän auttaa teitä arvioimaan mahdollisuudet päästä tähän velkasaneeraukseen ja auttaa teitä tarvittaessa laatimaan kanssanne hakemuksen tähän menettelyyn. Contact: Senior Advisor Ari Huhtala, NordGuide Oy, tel. +358 40 0691 449, e-mail: ari.huhtala@nordconsult.fi, www.nordguide.fi.