Myytävänä osakeyhtiö, joka tarjoaa työvoiman vuokrausta Ruotsiin ja Suomeen – voi mahdollistaa Suomen oleskeluluvan saamisen

Myynnissä valmis suomalainen osakeyhtiö, joka ei aiemmin ole harjoittanut liiketoimintaa. Se jatkaa aikaisemmin toimineen yrityksen liiketoimintaa. Tällä myynnissä olevalla yhtiöllä on jo kaikki verorekisteröinnit Suomessa sekä lisäksi toiminnan mahdollistava verotunnus Ruotsissa, lisäksi sillä on pankkitili Suomessa. Yhtiöllä on useita päteviä työntekijöitä – kokeneita hitsaajia ja asentajia, jotka aiemmin työskentelivät putkistojen hitsaus- ja asennustöissä teollisuuslaitoksissa Ruotsissa ja Suomessa. Toisin kuin aikaisemman yrityksen toimintakonseptissa, tämä uusi yhtiö toimiin siten, että työntekijät eivät enää ole yhtiön työntekijöitä vaan toimivat itsenäisinä yrittäjinä, jotka laskuttavat työstään tätä uutta pääyhtiötä. Tällainen malli tekee toiminnasta joustavampaa työajan ja työn hinnoittelun suhteen. Pääyritys solmii tilaajien kanssa sopimukset työhankkeista ja laskuttaa asiakkaitaan.

Tällä hetkellä yrityksellä on yksi asiakas Ruotsissa ja lisäksi yhteystietoja muihin potentiaalisin asiakkaisiin. Ruotsissa työskentelyä varten uudelta yrittäjältä toivotaan ruotsin tai englannin kielen osaamista ja Suomessa työskentelyä varten suomen tai englannin kielen osaamista. Mikäli uusi yrittäjä on aktiivinen yritystoiminnan käynnistämisessä ja kehittämisessä, mm. etsimällä asiakkaita ja myymällä yhtiön työpalveluja, uudella yrittäjällä on tarvittaessa hyvät mahdollisuudet saada oleskelulupa Suomeen. Allekirjoittanut voi tarvittaessa auttaa ja neuvoa myös oleskeluluvan saamiseen liittyvissä asioissa.

Kiinnostuitko? Jos kyllä, ota yhteyttä vanhempaan konsulttiin Ari Huhtalaan, NordGuide Oy, puh. +358 40 0691 449, sähköposti: ari.huhtala@nordconsult.fi, www.nordguide.fi.